Încearcă această rețetă minunată și surprinde-ți familia cu un preparat deosebit. Sunt sigură că după ce vei citi lista cu ingrediente și modul de preparare vei merge direct în bucătărie pentru a pregăti o porție de cartofi cu chiftele la cuptor.
Ingrediente:
- 6 cartofi medii, 1 lingură unt
- 1 linguriță boia de ardei
- 1 linguriță piper negru măcinat
- 1.5 lingurițe sare
Ingrediente pentru chiftele:
- 400 gr carne de vită tocată, 2 cepe, 1 ou
- 3 linguri pesmet, 10 crenguțe de pătrunjel
- 1 linguriță boia, 1 linguriță piper negru
- 1.5 lingurițe sare
Ingrediente pentru sosul de roșii:
- 300 ml apă, 1.5 linguri pastă de roșii
- 1/4 linguriță ulei
- 250 gr brânză Cheddar
Mod de preparare:
Mai întâi curățăm cartofii, îi tăiem în 3-4 bucăți și îi punem la fiert într-o oală cu apă. După ce au fiert suficient, îi zdrobim, adăugăm sare, piper, boia și unt și amestecăm. Lăsăm piureul de cartofi să se răcească.
Pentru a pregăti chiftelele, adăugăm carnea tocată, oul, pesmetul, pătrunjelul tocat mărunt, cepele rase, sare și piperul și amestecăm.
Amestecăm pasta de roșii, apa și uleiul pentru a pregăti sosul.
Din piureul de cartofi încercăm să formăm mici coșulețe pe care le așezăm într-o tavă de copt. Adăugăm în mijlocul lor chiftelele din carne tocată și turnăm deasupra sosul de roșii.
Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade. După ce chiftelele s-au copt, presărăm deasupra brânză Cheddar rasă și băgăm din nou tava la cuptor. Așteptăm să se topească brânza, apoi oprim aragazul și scoatem tava din cuptor.
Punem coșulețele de cartofi cu chiftele în farfurii și îi servim alături de cei dragi. Poftă bună și spor la gătit!