Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Rețete de Post

Gogoși pufoase de post, fără lapte sau ouă

Gogoși pufoase de post, fără lapte sau ouă

Aceste gogosi se vor topi in gura atunci cand le mancati. Sunt atat de pufoase si de moi incat nu va puteti imagina. Pentru ca trebuie prajite in ulei, este indicat sa le transferati pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.

Pentru acest aluat aveti nevoie de drojdie si puteti folosi atat drojdie uscata cat si drojdie proaspata. Eu am umplut gogosile cu putin gem de capsune insa daca vreti le puteti manca simple sau le puteti umple cu ce doriti.

Serviti-le cu lapte cald sau ceai fierbinte sau pur si simplu consumati-le ca desert. Sunt foarte gustoase, aromate si pufoase.

Ingrediente pentru gogosi:

  • 400 gr de faina
  • 200 ml de apa calduta
  • 30 gr de zahar
  • 100 ml ulei + ulei pentru prajit
  • 1 lingurita de drojdie uscata sau 1 cubulet de drojdie proaspata
  • Un praf de sare
  • Gem si zahar pudra

Mod de preparare:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei iar apa trebuie sa fie calduta. Faina se cerne, neaparat, pentru a obtine un aluat pufos si aerat. Drojdia se dizolva in apa calduta + zahar si se lasa 10-15 minute.

Totul se amesteca cu faina si se framanta – atentie insa sa nu puneti toata faina odata ci treptat. Este posibil sa aveti nevoie de mai putina faina sau de mai multa, in functie de umiditatea acesteia.

Framantati aluatul pana cand nu mai este lipicios si lasati-l la crescut, acoperit cu un prosop, intr-un loc caldut, pentru 1 -2 ore sau pana cand isi dubleaza volumul.

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă

Cand a crescut suficient, intindeti o foaie groasa de 1 cm si taiati gogosile ajutandu-va de un pahar sau o cana. Daca vreti sa le umpleti, puneti cate o lingurita de dulceata in mijlocul gogosii si acoperiti cu alta bucatica de aluat, apasand bine pe margini ca sa se lipeasca.

Turte pufoase si moi, la tigaie

Turte DE POST, pufoase și moi, făcute la tigaie: rapide și foarte bune

Chec DE POST cu Morcovi – Este un DELICIU Pufos și Foarte Aromat

Chec DE POST cu Morcovi – Este un DELICIU Pufos și Foarte Aromat

Sarmale de POST cu mei- fără carne dar cu un gust extraordinar

Sarmale de POST cu mei- fără carne dar cu un gust extraordinar

Salata boeuf de post, fără carne sau ouă

Salata boeuf de post, fără carne sau ouă

cartofi-de-post

Cartofi țărănești rețeta de POST – fix ca la bunica acasă

sarmale-de-post

Sărmăluțe de post – cu ciuperci Champignon, ardei roșu, morov, ceapă și pastarnac

Lasati gogosile la crescut timp de 15-20 de minute dupa care prajiti-le pe ambele parti, in ulei bine incins. Pudrati gogosile cu zahar si bucurati-va de un desert minunat.

Pofta buna!

Share223Pin50
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Jambon de porc in coji de ceapa
Rețete Delicioase

Jambon de porc în coji de ceapă: foarte fraged și bun

Peste cu sos la cuptor
Rețete Delicioase

Cod la cuptor: rămâne fraged și suculent. O cină delicioasă și rapidă!

LÂMÂILE – Folosite Pentru CONSTIPAȚIE, DURERI de CAP și TUSE. Vezi Cum
Sănătate

LÂMÂILE – Folosite Pentru CONSTIPAȚIE, DURERI de CAP și TUSE. Vezi Cum

Piftie din carne de porc
Rețete Delicioase

Piftie din carne de porc: așa o fac eu și este foarte gustoasă

Aperitiv cu morcov
Aperitive

Un aperitiv deosebit: rulouri gustoase cu umplutură de morcov și brânză

Masajul TĂLPILOR – AVEM 7 puncte ESENȚIALE care ne influențează SĂNĂTATEA. VEZI CARE SUNT
Sănătate

Masajul TĂLPILOR – AVEM 7 puncte ESENȚIALE care ne influențează SĂNĂTATEA. VEZI CARE SUNT

MIEREA de ALBINE – Un ELIXIR cu BENEFICII uimitoare asupra ORGANISMULUI
Sănătate

MIEREA de ALBINE – Un ELIXIR cu BENEFICII uimitoare asupra ORGANISMULUI

BĂUTURA în care pun MIERE și GHIMBIR. Este TRATAMENTUL pe care eu îl iau pentru RĂCEALĂ
Sănătate

BĂUTURA în care pun MIERE și GHIMBIR. Este TRATAMENTUL pe care eu îl iau pentru RĂCEALĂ

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor
Sănătate

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor

Turte pufoase si moi, la tigaie
Rețete de Post

Turte DE POST, pufoase și moi, făcute la tigaie: rapide și foarte bune

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă