
Prăjitura cu biscuiți și ganache de ciocolată este un desert foarte gustos, pe care trebuie să-l încerce toate gospodinele. Este ușor de preparat și are un gust deosebit. Copiii mei m-au rugat să le pregătesc mai des acest desert.
Ingrediente:
- 800 ml apă
- 5 linguri zahăr, 250 gr unt
- 200 gr ciocolată, 800 gr biscuiți
Ingrediente pentru ganache de ciocolată:
- 200 ml smântână dulce pentru frișcă
- 200 gr ciocolată cu lapte ruptă în bucățete
Mod de preparare:
Punem într-o oală apa, zahărul, untul feliat și ciocolata ruptă în bucățele. Gătim ingredientele până se topesc complet.
Putem folosi biscuiți mici sau mari pe care să-i rupem în bucățele. Punem biscuiții într-un castron mare și turnăm amestecul fierbinte peste ei.Amestecăm bine și punem biscuiții cu ciocolată într-o tavă dreptunghiulară. Eu am folosit una cu dimensiuni de 21 x 36 cm.
Pentru a pregăti ganache-ul, încălzim smântâna dulce la foc mic, dar nu o lăsăm să fiarbă. Turnăm smântâna dulce peste ciocolata ruptă în bucățele și amestecăm până se topește complet.
Turnăm ganache-ul în tavă, peste biscuiți. Punem prăjitura la frigider pentru cel puțin 3-4 ore.
Este de preferat să o lăsăm sa rece o noapte întreagă. Așadar, dacă ai suficientă răbdare, taie prăjitura abia a doua zi, pentru că are un gust mult mai bun după ce stă o noapte întreagă la frigider. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!
Dacă ți-a plăcut această rețetă, împărtășește-o și cu prietenii tăi. Sunt sigură că vor dori și ei să o încerce pentru că este foarte simplă, rapidă și gustoasă.