Cred ca este una din cele mai bune prajituri de post ce le-am pregatit – aveti nevoie de cateva ingrediente simple, ce le aveti la indemana cu siguranta. Este o reteta simpla si usor de preparat.
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
Ingrediente necesare pentru foi:
- 11 linguri de faina
- 11 linguri de ulei
- 11 linguri de zahar
- 11 linguri de suc de rosii, 1 praf de copt sau o lingurita de bicarbonat
Ingrediente pentru crema:
- 1 pachet de crema pentru prajituri (sa nu fie cu lapte sau oua) sau 2 cani de griș
- 1 pachet de margarina, 250 ml apa
- 1 cana de zahar, esenta de lamaie
- Nuca de cocos
- Gem de fructe
Mod de preparare:
- Incepem cu pregatirea blatului – amestecati uleiul, zaharul, faina, sucul de rosii si bicarbonatul sau praful de copt – trebuie sa obtineti un aluat ce il impartiti in 4
- Foile se coc pe rand pe dosul tavii si mai apoi se lasa la racit
- Prepararea cremei – intr-o cratita punem apa, zaharul si grisul – cand grisul este fiert se ia de pe foc si se adauga margarina si nuca de cocos – se amesteca bine si se lasa la racit. Puteti da aroma cremei cu putina coaja de lamaie sau esenta
- Daca gasiti crema pentru prajituri de post, o inlocuiti cu grisul
- Se pune o foaie de prajitura – crema de gris – foaie – gem de fructe – foaie – gris
Se pudreaza cu zahar si se serveste rece. Pofta buna!