Trebuie sa faci ceva rapid de mancare in timpul postului si nu mai ai idei? Ei bine, iti recomand sa pregatesti o iahnie de fasole gata in doar 10 minute.
De ce 10 minute? Pentru ca la aceasta reteta am folosit fasole din conserva, deja fiarta si astfel nu mai pierdem cateva ore pentru inmuierea fasolei si fierberea acesteia.
Reteta este foarte simpla, rapida si foarte cremoasa si recomand sa o serviti cu paine proaspata pentru ca are un gust mult mai bun.
Ingrediente:
- 2 conserve de fasole alba
- 1 ceapa mare
- 3-4 catei de usturoi
- Sare, piper, boia de ardei dulce
- Patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare:
Se curata ceapa și usturoiul, se toacă mărunt si se calesc in putin ulei pana cand ceapa devine translucida.
Într-un blender, amestecați fasolea, ceapa și usturoiul. Se condimenteaza dupa gust si se mai poate adauga cate putina apa pentru a o face moale.
La final se adauga boia de ardei dulce (sau iute daca o vreti picanta) si patrunjel tocat marunt (puteti inlocui cu niste coriandru, daca este mai mult pe gustul dumneavoastra).
Lasati-o la frigider pentru cel putin 30 de minute pentru ca gustul sa se intensifice. Adaugati si putin din uleiul in care ati prajit ceapa pentru a o face mai cremoasa.