Bucură-te de această înghețată cremoasă de casă în zilele toride. Prepararea este foarte simplă și este o delicatesă minunată care te răcorește iar familia ta va fi încântată.
Prima reteta este pentru înghețată cremoasă de casă cu bucăți de ciocolată. Gasiti mai jos lista de ingrediente si modul de preparare.
Ingrediente:
- 400 g de smântână acra
- 400 ml de smântână pentru frișcă
- 395 g de lapte condensat
- 50 g de ciocolată
- Pudra de serbet cu aromă de fructul pasiunii sau altă aromă
Mod de preparare:
Ambele smântâni trebuie să fie bine răcite. Toarnă toată smântâna în blender și adaugă laptele condensat.
Bate timp de 3 minute până când consistența este frumos pufoasă. Adaugă praful de șerbet și de asemenea toarnă bucățile de ciocolată.
Acum, doar amestecă totul cu o spatulă. Transferă crema rezultată într-un castron si pune-o în congelator pentru cel puțin 3 ore. După acest timp, poți scoate înghețata și servi.
Ingrediente pentru ingheteta cu banane:
- 4 banane
- 30 g de unt
- 1-2 linguri de zahăr pudră
- 200 g de lapte condensat îndulcit
- 500 ml de smântână pentru frișcă
- 60 g de ciocolată
Instrucțiuni:
Curăță bananele si taie-le în felii. Pune feliile de banane într-o oală, adaugă untul, pune zahărul și amestecă bine.
Transferă oala pe aragaz. Gătește la foc mediu, amestecând constant, până când se înmoaie.
Bate bananele cu un blender de mână până devin o pastă fină. Adaugă laptele condensat în piureul de banane ai amestecă bine.
Toarnă smântâna într-un castron adânc si bate-o cu un mixer. Înglobează ușor piureul de banane în smântână, în părți.
Toacă ciocolata cu un cuțit pe un tocator din lemn. Presară ciocolata tocată în cremă.
Amestecă bine cu o spatulă si transferă amestecul cremos într-o formă.
Pune forma în frigider pentru cel puțin 4-6 ore. După ce o scoți din congelator, poți servi.
Poftă bună!