Ingrediente necesare pentru blat:
- 200 g de făină
- 160 ml de lapte
- 100 g de zahăr
- 2 ouă
- 80 ml de ulei vegetal
- 2 lingurițe de praf de copt
- 40 g de cacao
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 300 g de brânză de vaci
- 250 ml de lapte
- 100 g de zahăr
- 10 g de gelatină
- 4-5 banane
Mod de preparare:
1. Într-un bol amestecați făina, praful de copt și pudra de cacao.
2. Într-un bol separat, bateți ouăle cu zahărul, adăugați lapte și uleiul, apoi amestecați bine.
3. Se amestecă cele două creme. Se toarnă aluatul obținut într-o formă (17 cm în diametru) și se pune într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade.
4. Coaceți timp de 35-40 de minute.
5. Acoperiți gelatina cu lapte și lăsați-o timp de 30 de minute, apoi încălziți-o până se dizolvă complet.
6. Bateți zahărul cu brânza de vaci și adăugați treptat laptele cu gelatină. Amestecați până la omogenizare.
7. Scoateți blatul din cuptor și lăsați-l să se răcească.
8. Cu ajutorul unei linguri, formăm o gaură în blat.
9. Puneți bananele (întregi) înăuntru și turnați amestecul de brânză.
10. Bucățelele de blat rămase, le mărunțiți cu ajutorul unui blender, pe urmă le adăugați peste cremă.
11. Tortul se pune peste noapte în frigider.
Poftă bună!