Va prezint o alta reteta de sarmale de post – stiu ca exista foarte multe retete de sarmale de post insa vi le prezint pe cele preparate pana acum si care mi s-au parut cele mai gustoase. Pentru aceasta reteta trebuie sa folositi varza murata pentru ca da sarmalelor un gust aparte.
Ingrediente:
- 1 varza murata mare
- 700 gr ciuperci Champignon proaspete
- 1 cana de orez, 1 ardei rosu, 1 praz
- 2 morcovi mari, 2 cepe mari, ulei pentru prajit legumele
- Putin pastarnac si telina, sare, piper, verdeata, 2 linguri bulion
Mod de preparare:
Incepeti prin a curata frunzele de varza de cotoare si taiati-le in 2 daca sunt prea mari – varza trebuie tinuta in apa macar cateva ore sau chiar peste noapte
Pregatirea compozitiei – se toaca toate legumele in afara de morcov (trebuie dat pe razatoarea mica) – ceapa se pune la calit iar cand devine transparenta se adauga morcovul, prazul tocat, telina, ardeiul, pastarnacul si ciupercile tocate si se lasa la calit pana scade putin zeama lasata de ciuperci
Se pune orezul, bulionul, verdeata tocata marunt, sare, piper si se amesteca totul
Se formeaza sarmalele, se pun intr-o oala sau in tava (daca vreti sa le faceti la cuptor) si se umple cu apa in care dizolvam putin bulion, putin ulei – la fundul oalei trebuie sa puneti cateva frunze de varza tocata sau cotoare iar sarmalele trebuie acoperite cu 3 – 4 frunze mari de varza iar pentru un plus de gust puteti pune 1 crenguta de cimbru
Se fierb la foc mic iar cand sunt gata pot fi servite cu mamaliga. Pofta buna!