Acasă Desert Prajitura Toscă – O prajitură senzațional de cremoasă si perfectă pentru poftele tale

Prajitura Toscă – O prajitură senzațional de cremoasă si perfectă pentru poftele tale

0
Prajitura Toscă – O prajitură senzațional de cremoasă si perfectă pentru poftele tale

Aceasta este o reteta plina de creme delicioase. Papilele tale gustative vor fi intr-un rasfat continuu. Eu personal ador combinatia aceasta de gusturi. Spor la prajiturit.

Ingrediente pentru blat:

  • 8 albusuri de ou
  • 200 g zahar
  • 100g seminte de mac
  • 4 linguri de faina (80 g)
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt

Ingrediente pentru crema:

  • 8 galbenusuri de ou
  • 200 g zahar
  • 600 ml lapte
  • 100 g faina
  • 200 g unt
  • o lingurita esenta de vanilie
  • un praf de sare

Ingrediente blat din biscuiti:

  • 30 de biscuiti normali
  • 100 ml cafea

Ingrediente pentru toping:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Mod de preparare blat:

Intr-un bol vom incepe cu amestecarea albusurilor cu praful de sare si zaharul. Vom mesteca continuu pana cand acestea vor capata o textura de bezea. Peste acesta vom adauga macul. Separat vom amesteca faina cu praful de copt si  vom adauga si pe acesta in compozitia anterioara.

Acum vom avea nevoie de o tava, dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. In aceasta vom rasturna compozitia din bol.

Intre timp preincalzim cuptorul la 180 de grade celsius si adaugam tava cu aluatul in el. Blatul va sta in cuptor circa 25 de minute.

Cand acesta va fi gata il vom da deoparte pentru racit

Mod de preparare crema:

Vom incepe prin amestecarea galbenusurilor cu sarea si zaharul intr-o oala. Peste acestea vom turna faina si laptele. Vom pune oala pe aragaz si vom amesteca continuu pana cand compozitia va capata o textura omogena. Cand aceasta este gata o dam deoparte, o lasam putin la racit (15-20 minute), iar dupa vom adauga untul (la temperatura camerei) si esenta de rom in ea, amestecand continuu. Crema este gata! O vom lasa deoparte

Mod de preparare blat biscuiti:

Pentru insiroparea biscuitilor vom avea nevoie de o cafea. Vom lasa cafeaua la racit dupa care vom inmuia, simultan biscuitii in ea. ii lasam deoparte pana vom avea nevoie de ei.

Mod de preparare toping:

Pe aragaz, la foc mic, intr-o alta cratita vom topi ciocolata, frisca si untul. Amestecam continuu pana la omogenizare.

Mod de preparare prajitura:

Peste blat vom turna crema pe care o vom intinde uniform. Peste aceasta vom intinde un strat de biscuiti insiropati in cafea. Peste stratul de viscuiti vom turna si glazura.

Prajitura este gata. Acum ea necesita sa stea peste noapte la frigider. Pofta buna!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.