Aceasta placinta sarata este una minunata, extrem de gustoasa, cremoasa si foarte satioasa. Personal o mananc cat e inca fierbinte pentru ca imi place foarte mult insa este foarte buna si rece. Cateodata mai intind si un strat de crema de branza sau o mananc cu iaurt.
Recomand sa incercati reteta pentru ca se face foarte repede, este foarte gustoasa iar ingredientele le aveti deja, cu siguranta.
Ingrediente pentru plăcinta de cartofi:
- 55o gr de cartofi fierti
- 1 ou
- 20 ml de unt topit sau ulei
- 170 gr de faina
- 2 linguri de praf de copt
- 120 gr de cascaval
- Marar, sare, piper, 1 lingurita de usturoi pudra
Mod de preparare:
Inainte de toate – eu am folosit mozzarella pentru ca asta aveam in casa insa voi puteti folosi cascaval sau chiar cheddar. Depinde ce aveti la indemana si ce va place mai mult.
Astfel, incepem prin a curata cartofii, ii taiem cubulete si ii punel la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert, stoarcem apa si ii framantam.
Separat, se da pe razatoare cascavalul, se topeste untul, se toaca mararul.
Intr-un bol incapator se amesteca faina, praful de copt, cartofii, oul, untul topit, condimentele, mararul si se framanta pana obtineti un aluat destul de consistent si nelipicios.
Pe un blat de lucru se imparte aluatul in 2 si se intind doua foi rotunde si se fac semne pentru 6 triunghiuri. Pe fiecare triunghi se pune cascaval si se acopera cu a doua foaie. Acum se taie complet triunghiurile si se pun in tigaia bine incinsa, cu putin ulei.
Se prajesc la foc mic, sub capac si se servesc fierbinti. Pofta buna!