Tortul cu cremă de iaurt și fructe este desertul ideal pentru zilele călduroase de vară. Acest tort răcoritor nu este foarte dulce, dar este pur și simplu delicios. La prepararea sa se pot folosi atât fructe proaspete, cât și fructe din compot.
Ingrediente pentru blat:
- 250 gr biscuiți măcinați
- 150 gr unt topit
- 50 gr zahăr pudră
Ingrediente pentru crema de iaurt:
- 500 ml smântână dulce pentru frișcă
- 750 gr iaurt, 2 plicuri gelatină
- 8 linguri apă
- 4 linguri zahăr, fructe (la alegere)
Mod de preparare:
Topim untul la foc mic și-l lăsăm să se răcească, apoi îl adăugăm peste biscuiții măcinați. Adăugăm și zahărul pudră și amestecăm bine pentru a combina ingredientele.Întindem amestecul obținut într-o tavă rotundă. Dacă nu avem o tavă rotundă putem folosi un cerc pe care îl așezăm pe o tavă normală.
Apăsăm ușor aluatul de biscuiți cu degetele și punem tava la frigider până când terminăm de pregătit crema.
Pentru a pregăti crema, înmuiem mai întâi gelatina în apă și o lăsăm să se umfle. Între timp, batem smântâna dulce cu mixerul până obținem o frișcă solidă.Adăugăm iaurtul și zahărul în vasul cu frișcă și amestecăm. Topim gelatina în cuptorul cu microunde sau pe aragaz. Adăugăm gelatina topită în crema de iaurt și frișcă și amestecăm. Adăugăm fructele tăiate în cubulețe și amestecăm din nou.
Turnăm crema obținută în tavă, o întindem uniform și dăm din nou tava la frigider.
Lăsăm tortul la rece o noapte întreagă. A doua zi îl putem tăia și servi. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!