Ingrediente:
- 4 ouă
- 160 ml lapte
- 1/2 linguriță extract de vanilie
- 75 g făină
- 1 linguriță scorțișoară
- 4 linguri zahăr
- 50 g unt
- 2 mere
- 1/2 lămâie
- 1 lingură zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm laptele, scorțișoara, extractul de vanilie și amestecăm foarte bine până la omogenizare.
2. Într-un bol, amestecăm zahărul cu scorțișoara.
3. Cu ajutorul unui cuțit, curățăm merele de cojă și le tăiem felii.
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
4. Într-o tigaie încinsă cu unt, așezăm merele. Adăugăm zahărul și gătim, pe foc mic, 3 minute.
5. Pe deasupra, turnăm aluatul și coacem la temperatura de 220 de grade, timp de 15 minute. La final, decorăm cu zahăr pudră.