Aceasta reteta e una din cele mai bune retete pe care le-am incercat pentru fursecuri. Se prepara foarte usor si rapid, sunt sfaramicioase si bune si este o reteta ieftina. Nu va costa foarte mult sa preparati acest desert delicios pentru voi si pentru musafirii vostri.
Aveti nevoie de:
- 100 gr unt
- 1 ou
- 80 gr zahar
- 80 ml smantana de 20% grasime
- 2 linguri suc de portocale
- 1 lingurita de praf e copt
- 180 gr de faina
- 150 gr gem (puteti folosi orice gem doriti sau magiun)
Mod de preparare:
Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne totul intr-un bol incapator. In alt bol se mixeaza untul moale cu zaharul, se adauga un praf de sare si oul dupa care se omogenizeaza foarte bine.
Adaugam sucul de portocale si smantana si se amesteca din nou.
La final se adauga faina cernuta si se mixeaza la viteza mica sau puteti amesteca cu o spatula. Compozitia obtinuta se pune intr-un pos si se formeaza fursecurile, direct in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc la 170 grade pana devin rumene. La final se pune pe fiecare biscuite gemul dorit, se unesc cele doua parti si se pudreaza cu zahar (daca doriti).
Pofta buna!