Prajiturile cu cafea nu sunt pentru cei mici insa le putem face doar pentru noi, cei mari. Este o reteta usoara ce se preparara destul de repede si este foarte gustoasa si aromata iar blatul este foarte pufos.
Ingrediente pentru blat:
- 4 linguri de zahar pudra, 4 oua, 2 linguri de ulei
- 4 linguri de faina alba 000, 4 linguri nuca macinata
- Esenta de migdale, esenta de vanilie
Ingrediente pentru crema:
- 100 gr zahar pudra, 150 gr unt
- 1 lingura de ness, 3 galbenusuri
Ingrediente pentru glazura:
- Lapte – suficient cat sa obtineti o consistenta dorita
- 100 gr ciocolata
Mod de preparare a blatului:
- Incepeti prin a bate albusurile cu putina sare – se bat spuma si mai apoi se adauga zaharul dupa care se mixeaza din nou. Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul, esentele si se toarna peste albusurile spuma
- Se omogenizeaza usor dupa care se adauga nuca si faina si se amesteca, de jos in sus, cu o spatula dupa care punem compozitia intr-o tava (20×30, sau o tava rotunda) tapetata cu hartie de copt. Se pune in cuptorul incins la 160 grade pentru aproximativ 25 de minute
- Se lasa la racit
Mod de preparare crema:
- Bateti galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase si mai apoi puneti bolul la baie de abur – se amesteca bine pana incepe sa fie mai groasa – se adauga nessul dizolvat in pufina apa calda. Se amesteca totul si se lasa la racit
- Cand s-a racit crema, se adauga untul taiat cuburi, la temperatura camerei si se mixeaza pana se omogenizeaza (daca se taie crema, puneti din nou pe baie de abur si o sa se repare)
- Se pune crema peste blatul rece si se pune la frigider
- Pentru glazura – se topeste ciocolata la cuptorul cu microunde dupa care adaugam laptele, putin cate putin, pana se obtine consistenta potrivita
- Se toarna peste crema rece, se niveleaza si se pune la frigider
Pofta buna!