prajitura snickers nuci
publicitate

Prajitura snickers cu nuci si budinca de vanilie poate fi servită chiar și la o ocazie speciala. Arată minunat și are un gust deosebit. Găsești mai jos lista cu ingrediente și modul de preparare.

Pentru aceasta prajitura avem nevoie de:

  • 550 gr faina de grau, 280 gr zahar
  • 450 gr unt, 5 linguri miere de albine
  • 2 oua, 1 linguriță praf de copt, 300 gr nuci
  • 750 ml lapte, 40 gr faina de cartofi
  • 3 galbenusuri, 2 pliculete zahăr vanilat

Cum se prepară prăjitura snickers:

publicitate

Tocam nucile marunt si le punem intr-o oala. Adaugam 50 grame de zahăr, 3 linguri de miere și 50 gr de unt. Fierbem până se dizolvă ingredientele și se ingroasa amestecul. Dacă este necesar, putem adauga și o lingură de apa rece.

Pregatim aluatul. Punem într-un castron 500 gr de faina, 200 gr de zahar, 200 gr de unt, 2 linguri de miere, 2 ouă și o linguriță de praf de copt. Framantam un aluat neted. Impartim aluatul in doua.

Intindem prima bucata de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Turnam glazura de nucă peste primul blat. Coacem blatul în cuptorul preincalzit la 150 de grade aproximativ 20 de minute.

Scoatem blatul din cuptor si-l lasam sa se raceasca. Punem cel de-al doilea aluat in tava si-l coacem la aceeasi temperatura, timp de 20 de minute.

Pregatim crema. Turnam 100 ml de lapte într-un castron. Adaugam faina de grau care a mai rămas, făina de cartofi, zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile. Amestecăm bine pentru a nu se forma cocoloase.

Laptele rămas îl punem la fiert într-o cratiță. Cand fierbe, adaugam amestecul pregatit anterior și gatim o budinca groasă. Lăsăm budinca sa se raceasca.

Batem untul rece cu mixerul pana devine pufos. Adaugam budinca rece în untul bătut și amestecăm bine pentru o obține o compoziție omogenă.

Turnam crema peste blatul simplu, copt și răcit și o intindem uniform. Acoperim crema cu blatul glazurat. Pofta buna!

publicitate