publicitate

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 400 g făină
  • 500 ml chefir
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1-2 linguriţe sare
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 500 g piept de găină
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ceapă
  • piper negru măcinat
  • ulei pentru prăjit

Cum se prepară această rețetă?

  1. Pieptul de pui şi ceapa le tăiem bucăţele mari şi le trecem prin maşina de tocat carne.
  2. Condimentăm cu sare şi piper.
  3. Turnăm 2 pahare de chefir călduţe (aproximativ 40 grade) într-un vas, adăugăm sarea, zahărul, bicarbonatul de sodiu şi amestecăm bine.
  4. Adăugăm făina în cantităţi mici.
  5. Aluatul nu trebuie să fie foarte lichid.
  6. În aluat adăugăm tocătura şi amestecăm până se omogenizează compoziţia.
  7. Prăjim chiftelele pe ambele părţi până se rumenesc frumos, la foc mediu.

Să aveți poftă!

publicitate