În copilărie, mama mea facea des cornulete, mai ales de Sarbatori insa le umplea cu gem sau cu rahat. Acum le fac si eu destul de des, dar am ales sa incerc si cu crema de lapte condensat. Au iesit minunate, se topesc in gura, sunt sfaramicioase, delicioase si aromate.
Le recomand cu drag iar mie din aceasta cantitate de ingrediente mi-au iesit 48 de cornulete. Daca aveti mai multi musafiri sau aveti familia mare, puteti dubla cantitatile.
Ingrediente pentru aluat:
- Făină – 450 gr
- Unt – 180 gr (poate fi înlocuit cu untură, sau 50/50)
- Smântână – 250 gr
- Sare – 0,5 linguriță
- Bicarbonat de sodiu – 0,5 linguriță
Umplere:
- Lapte condensat fiert – 1 borcan
Mod de preparare:
Dati un pachet de unt rece prin făină iar apoi pe răzătoarea mare și amestecați-l farâmițați-l pana obțineți o compozitie „crupoasa”, cu mâinile. Adăugați sare, bicarbonat de sodiu, smântână rece si cerneti faina.
Se amestecă rapid totul și se adună într-o bila de aluat. Aluatul nu va fi uniform, nu se va lipi de mâini. Dar nu frământați mult timp, altfel tot untul se va topi, iar cornuletele nu vor mai fi in straturi și sfărâmicioase.
Înfășurați aluatul într-o folie și puneți-l la frigider pentru 1 oră. Împărțiți în șase părți (în timp ce întindeți una, lăsați celelalte la frigider).
Intindeti fiecare parte într-un cerc ~ 25 cm și tăiați în 8 triunghiuri. Pune o lingurita de lapte condensat (fiert) pe marginea mai mare a aluatului si ruleaza-l intr-un cornulet.
Nu ciupesc marginile. Daca laptele condensat este bun, nu curge. Coaceți la 180 ° C timp de 10-15 minute, în modul sus-jos.