Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Desert

Melcișori dulci, la cană: un desert deosebit, delicios și foarte simplu de făcut

Melcisori la cana

Melcisori deliciosi care pot avea diverse umpluturi sunt un desert excelent pentru ceai sau cafea. Eu obisnuiesc sa ii pregatesc aproape in fiecare saptamana pentru ca sunt perfecti pentru micul dejun.

Astazi va prezint reteta cu umplutura de stafide dar daca nu va plac stafidele, ii puteti umple cu orice altceva (ciocolata, gem, crema de vanilie). Acestia se coc direct in cana astfel ca nu faceti foarte mult „deranj”.

Ingrediente:

  • lapte – 300 ml
  • zahăr – 50 g
  • drojdie – 5 g
  • ou – 2 buc
  • putina sare
  • unt – 50 g
  • făină – 600 g
  • stafide, coaja de lamaie sau portocala

Preparare:

Se toarnă laptele într-un bol, se adaugă oul, zahărul și untul. Și apoi bate. Adăugați făină și drojdie în recipient și frământați aluatul, lăsați-l sub folie timp de jumătate de oră.

Împărțiți aluatul în părți egale și rotunjite. Se lasă din nou sub film 10-15 minute.

Întindeți aluatul într-un strat de 3-4 mm grosime. Se unge aluatul cu unt, apoi se adaug niste coaja de lamaie, se distribuie uniform stafidele deasupra.

Înfășurați aluatul cu umplutura într-o rolă strânsă iar mai apoi se taie pe jumatate.

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă

Unge canile cu ulei sau cu unt si puneti cu grijă chiflele în pahare. Coacem in cuptorul preincalzit la 180° timp de 45-50 minute.

Placinte pufoase cu branza de vaci

Plăcinte pufoase și parfumate, umplute cu brânză de vaci

Tort pufos Aripi de inger

Tort delicat „Aripi de înger”, cu banane: gustos, moale și pufos. Se termină instant!

Chec cu mere si stafide

Chec pufos cu mere și stafide – o rețetă ușoară și ieftină

Rulouri cu nutella

CovriNutella – rulouri pufoase cu umplutură cremoasă de ciocolată

Chifle cu mere

Chifle cu mere și scorțișoară: aluat fără ou, pufoase și aromate

Cornulete cu lapte condensat

Cornulețe fragede umplute cu lapte condensat – pur și simplu se topesc în gură

Pofta buna!

Share396Pin89
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Placinte pufoase cu branza de vaci
Desert

Plăcinte pufoase și parfumate, umplute cu brânză de vaci

Salata de vinete cu fasole
Murături

Salată de vinete cu fasole: delicioasă ca aperitiv, salată sau chiar garnitură

Tort pufos Aripi de inger
Desert

Tort delicat „Aripi de înger”, cu banane: gustos, moale și pufos. Se termină instant!

Congelarea ciupercilor
Sfaturi

Cât timp poți păstra ciupercile în congelator ca să fie sănătoase?

Clatite pentru mic dejun
Rețete Delicioase

Mic dejun gustos, gata în doar 10 minute – clătite sățioase cu cașcaval

Dulceata de mere
Rețete Delicioase

Dulceață de mere: preparată în casă, 100% naturală și foarte aromată

Chec cu mere si stafide
Desert

Chec pufos cu mere și stafide – o rețetă ușoară și ieftină

Rulouri cu nutella
Desert

CovriNutella – rulouri pufoase cu umplutură cremoasă de ciocolată

Zacusca de viente cu usturoi
Murături

Zacuscă de vinete: în fiecare toamnă fac câte 30 de borcane. Foarte buna!

propolis
Sănătate

Propolisul denumit „Penicilina românească” – este un antibiotic natural folosit în medicină de mii de ani

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă