Melcisori deliciosi care pot avea diverse umpluturi sunt un desert excelent pentru ceai sau cafea. Eu obisnuiesc sa ii pregatesc aproape in fiecare saptamana pentru ca sunt perfecti pentru micul dejun.
Astazi va prezint reteta cu umplutura de stafide dar daca nu va plac stafidele, ii puteti umple cu orice altceva (ciocolata, gem, crema de vanilie). Acestia se coc direct in cana astfel ca nu faceti foarte mult „deranj”.
Ingrediente:
- lapte – 300 ml
- zahăr – 50 g
- drojdie – 5 g
- ou – 2 buc
- putina sare
- unt – 50 g
- făină – 600 g
- stafide, coaja de lamaie sau portocala
Preparare:
Se toarnă laptele într-un bol, se adaugă oul, zahărul și untul. Și apoi bate. Adăugați făină și drojdie în recipient și frământați aluatul, lăsați-l sub folie timp de jumătate de oră.
Împărțiți aluatul în părți egale și rotunjite. Se lasă din nou sub film 10-15 minute.
Întindeți aluatul într-un strat de 3-4 mm grosime. Se unge aluatul cu unt, apoi se adaug niste coaja de lamaie, se distribuie uniform stafidele deasupra.
Înfășurați aluatul cu umplutura într-o rolă strânsă iar mai apoi se taie pe jumatate.
Unge canile cu ulei sau cu unt si puneti cu grijă chiflele în pahare. Coacem in cuptorul preincalzit la 180° timp de 45-50 minute.
Pofta buna!