Ai pofta de ceva dulce, dar nu ai timp sa mergi la cumparaturi? Gateste-ti desertul in casa! Prajitura magica cu ciocolata se prepara usor, rapid, cu ingrediente pe care sigur le gasesti in bucataria ta. Nu mai da banii pe dulciurile din comert, fa-ti prajitura acasa!
Avem nevoie de:
- 4 oua, 125 gr de unt
- 40 gr cacao pudra, 65 gr faina alba
- Jumatate de lingurita de otet, 1 lingura de apa
- Jumatate de litru de lapte dulce, 125 gr zahar tos
- 1 praf de sare, zahar pudra
- 1 fiola esenta de vanilie
Mod de preparare:
Pentru inceput pregatim o tava si incingem cuptorul la o temperatura de 150 grade. Poate fi o tava patrata de 23/24 cm pe care o tapetati cu hartie de copt, sau una de silicon rontunda cu diametrul de 23 cm.
Topim untul in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi si incalzim laptele. Vom separa albusurile de galbenusuri si vom mixa galbenusurile cu zahar pana isi vor dubla volumul. Faina se amesteca cu cacao si se cern. Treptat adaugam in compozitie, exact in aceasta ordine, untul, faina si cacaua, apa, otetul, laptele si esenta de vanilie, omogenizand compozitia.
Adaugam putina sare in albusuri si le batem cu un tel pana vom obtine o spuma ferma ca de bezea. Albusurile batute se amesteca treptat in amestecul de oua si lapte.
Vom obtine un amestec cu o consistenta mai lichida si il vom turna in tava pregatita la inceput. Punem tava in cuptor pentru 5 minute, ne putem folosi de testul cu scobitoarea, daca va iesi curata, prajitura va fi gata.
Dupa expirarea timpului, scoatem tava din cuptor si o punem la rece pana a doua zi( compozitia se va intari la rece).
A doua zi, presaram zahar pudra peste prajitura, apoi o putem servi.
Pofta buna!