publicitate

La noi, compotul de prune e foarte apreciat… Se consuma nu doar ca desert, ci si ca garnitura, in loc de muraturi, alaturi de friptura… Iar cand ne apuca dorul, niste gomboti cu prune din compot sunt intotdeauna bineveniti… Nu am mai stat pe ganduri si am pus cateva borcane cu compot de prune…

Se aleg prune mari, coapte, sanatoase, mai tari. Se spala si se pocnesc in doua, pentru a scoate samburii…

Se pot lasa intregi sau jumatati. Fiind prunele mai mari, eu le-am taiat in jumatati. Se aseaza in borcane astfel incat sa ramana cat mai putin loc liber… In fiecare borcan se adauga 2-3 linguri de zahar, apoi se toarna apa peste prune.

publicitate

Se inchid ermetic borcanele si se pun la fiert, intr-o cratita mai mare, pe fundul careia s-a pus un servet… Se adauga apa pana la jumatatea borcanelor si se fierb 60 minute din momentul cand incep sa clocotesca…

Se stinge focul si se lasa sa se racoreasca, apoi se pun borcanele in pături, pana se racesc complet…

Savurati cu drag! Pofta buna!

Rețetă preluată cu acord expres, de la dna. Margareta Cismasiu

publicitate