Oricat de mult as manca prajitura cu crema de branza si jeleu de piersici si capsuni nu ma pot satura. Imi place atat de mult, incat as fi in stare sa o prepar zilnic. Incearca si tu reteta aceasta daca vrei sa te bucuri de gustul delicios al prajiturii cu jeleu.
Ingrediente pentru blat:
- 5 oua, 100 gr zahar
- 1 pliculet zahar vanilat, 5 linguri faina de grau
- 1 lingura faina de cartofi, 1 lingurita praf de copt
- Cateva picaturi ulei esential de lamaie pentru prajituri
Ingrediente pentru crema:
- 400 gr crema de branza
- 2 jeleuri de piersici
- 1 jeleu de capsuni
- 900 ml apa
Mod de preparare:
Bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Amesteca pana obtii o spuma usoara. Adauga faina de grau, faina de grau si praful de copt. Toarna apoi cateva picaturi de ulei esential de lamaie si amesteca.
Transfera aluatul obtinut intr-o tava patrata (25 x 25 cm) tapetata cu hartie de copt. Coace aluatul timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 grade.
Dupa ce blatul s-a copt, scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca.Taie blatul rece in 2, pe orizontala.
Dizolva jeleul de piersici in aproximativ 400 ml de apa fierbinte. Lasa-l sa se raceasca putin, apoi amesteca-l cu crema de branza. Asteapta cateva minute sa se solidifice, apoi toarna jumatate din crema de branza cu jeleu de portocale peste primul blat.Adauga cel de-al doilea blat si intinde peste el, crema ramasa.
Dizolva jeleul de capsuni in 500 ml apa fierbinte si lasa-l sa se raceasca. Toarna jeleul rece peste crema de branza.Pune prajitura la frigider pentru cateva ore. De preferat ar fi sa o lasi la frigider o noapte intreaga. A doua zi o poti taia si servi impreuna cu cei dragi.
Pofta buna!