Rețetă delicioasă de sezon: Prăjitura cu nuci pe care o va adora întreaga familie. Nu ratați nici rețeta surpriză cu mascarpone de la finalul articolului…
Pentru a prepara această prăjitură delicioasă cu nuci, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 6 oua
- 6 linguri zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilat
- 6 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 varf de cutit de sare
Pentru prepararea cremei
- 850 grame nuci macinate
- 2 linguri zahar
- 200 ml lapte
- 2 linguri faina
- 2 linguri margarina
Pentru decorare
- 150 grame nuci macinate
- 50 grame fulgi de ciocolata
Se separa albusurile de galbenusuri,iar albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul si cu un varf de cutit de sare.Galbenusurile un pic mixate se incorporeaza in spuma de albusuri.
Se adauga faina si praful de copt si se amesteca incet.Turnati aluatul intr-o tava tapetata cu faina si coaceti timp de 40 de minute la 180 de grade.Lasati aluatul sa se raceasca,iar apoi taiati-l in trei pe lungime.
Nucile, zaharul si faina se pun intr-un vas pe foc. Laptele se adauga treptat pentru a evita cocoloasele. Gatiti crema la foc mic pana cand incepe sa se ingroase,apoi opriti focul si lasati sa se raceasca.
Se incorporeaza margarina in crema de nuci. O data taiat aluatul, incepeti sa intindeti crema pe prima foaie de aluat. Acoperiti crema cu cea de-a doua foaie peste care intindeti un alt strat de crema.
Acoperiti cu cea de-a treia foaie de aluat si intindeti ultimul strat de crema. Se decoreaza cu nuci macinate si fulgi de ciocolata.
Rețeta Surpriză – Prăjitura cu cremă de mascarpone, un adevărat deliciu
O prăjitură excelentă, cu cremă de vanilie, mascarpone și frișcă, care vă va încânta papilele gustative
Ingrediente necesare
- 7 oua
- 8 linguri de zahar
- 2 linguri ulei floarea soarelui
- 8 linguri de faina
- 2 lingurite praf de copt
- 2 linguri de cacao
Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul, dupa care se adauga uleiul,faina amestecata cu praful de copt. La final se adauga albusurile batute spuma.
Aluatul obtinut se imparte in doua. Cea de-a doua jumatate de amesteca cu cele doua linguri de cacao. Intr-o tava tapetata cu faina se toarna aluatul alba dupa care cel de cacao. Cu ajutorul unei linguri de marmoreaza aluaturile.
Coaceti aluatul in cuptorul preincalzit la 180-200 ° C,timp de 10 minute. Aluatul obtinut se lasa sa se raceasca.
Pentru pepararea cremei de vanilie, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 ml lapte (grasime 1.5%)
- 1 plic budinca de vanilie
- 1 lingurita zahar vanilat
- 250 grame unt
- 100 grame zahar pudra
Se pune laptele la fiert. Praful de budinca se amesteca cu zaharul vanilat si putin lapte.Restul de lapte se pune la fiert. Cand este fierbite se pune peste peste budica amestecat a cu zaharul si laptele rece.
Se pune pe foc si se amesteca pana se obtine o budinca groasa. Dupa ce budinca se raceste se incorporeaza untul moale si zaharul pudra. Se amesteca pana se obtine o crema omogena.
Pentru prepararea cremei de mascarpone, aveți nevoie de:
- 250 ml frisca lichida
- 250 grame mascarpone (o cutiuta)
- 1 lingurita zahar vanilat
- 2 linguri zahar pudra
Se bate frisca cu ajutorul mixerului electric. Dupa ce se intareste frisca se adauga branza mascarpone si zaharul pudra. Se amesteca bine cu mixerul pana se incorporeaza toate ingredientele.
Peste blatul racit se intinde bine crema de vanilie. O puteti nivela cu ajutorul unui cutit sau o spatula.
Se taie prajitura in bucati si se orneaza cu crema de mascarpone si frisca.
Să le savurați cu plăcere!