Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Ruladă suculentă și savuroasă, absolut delicioasă – Ruladă din carne tocată (cu ciuperci și cașcaval)
Ingrediente necesare:
- 1 ceapă
- 400 g ciuperci Champignon
- 500 g carne tocată
- 1 ceapă
- 2 felii pâine
- 70 g lapte
- Sare, piper
- 150 g cașcaval
Mod de preparare:
Tocăm mărunt ceapa și o călim într-o tigaie cu un pic de ulei până devine translucidă. Adăugăm ciupercile tocate, amestecăm și călim totul împreună. La final condimentăm cu sare și piper.
Punem pâinea într-un bol, adăugăm laptele și punem deoparte pentru cateva minute. Punem ceapa în vasul blenderului. Adăugăm și pâinea înmuiată și mixăm până la omogenizare.
Transferăm amestecul peste carnea tocată, adăugăm sare și piper și amestecăm foarte bine.
Punem o bucată mare de folie alimentară pe suprafața de lucru. Transferăm compoziția de carne pe folie și formăm un blat dreptunghiular. Punem ciupercile deasupra, cașcavalul și rulăm cu ajutorul foliei.
Transferăm rulada pe o tavă tapetată cu hârtie de copt după care îndepărtăm folia alimentară. Uniformizăm capetele și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!