Ușoară, rapidă și delicioasă: rețetă pentru prăjitură cu brânză dulce. Pentru a prepara acest desert delicios, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru blat:
- 500 g făină
- 150 g margarină
- 1 ou
- 120 g zahăr
- un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
- puțin lapte
- 3 linguri de griș
Pentru umplutură:
- 600 g brânză dulce
- 50 g griș
- 50 g făină
- 150 g zahăr
- 150 g unt
- 3 ouă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- coajă de lămâie
Cum se prepară?
- Se frământă un aluat potrivit și se dă la rece până preparăm umplutura de brânză.
- Umplutura: Se fărâmițează bine brânza cu furculița și se amestecă cu restul ingredientelor de mai sus.
- Aluatul se împarte în două. Se întinde prima foaie în tavă, se presară cu griș, se toarnă uniform umplutura de brânză, se presară griș, se acoperă cu cea de-a doua foaie.
- Se trasează ușor cu cuțitul pătrățele după cum vrem să tăiem prăjitura la final.
- Se coace în cuptorul încins pentru 10 minute, apoi la foc potrivit. Se presară cu zahăr pudră.
Rețeta Surpriză: desert delicios și cremos din doar 4 ingrediente
Dacă te gândești cu poftă la un desert delicios, atunci trebuie să încerci următoarea prăjitură. Se face foarte rapid și are un gust minunat… Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 200 grame ciocolată
- 19 bucăți de înghețată „sendviș”
- 350 grame de frișcă
- 100 grame alune sărate
Cum se prepară?
Se pune ciocolata într-un bol special pentru cuptorul cu microunde și se pune acolo pentru două minute, ca să se topească. Atunci când este gata, se lasă să se răcească. Într-o tavă adâncă, se pun câteva bucăți de înghețată sub formă de sendviș pe toată suprafața.
Pe deasupra, se pune un strat gros de frișcă, apoi unul de ciocolată. Se repetă procedeul, iar la final se pun alunele sărate.
Rețeta Surpriză nr. 2 – Tort Praga
Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 1,5 pahare de făină
- 500 ml de lapte + (2 linguri)
- 2 pahare de zahăr
- 2 ouă
- 180 g de smântână
- 6 linguri de lapte condensat
- 7 linguri de cacao
- 300 g de unt
- 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
- vanilie – 1 priză
- 20 g de coniac (opțional)
- 100 g de ciocolată neagră
- 4 linguri de griș
- 40 g de nuci mărunțite
Cum se prepară?
Fierbeți grișul în lapte cu 1/2 de pahar de zahăr, luați de pe foc, lăsați să se răcească, apoi puneți amestecul în frigider timp de 10 minute.
Topiți untul, bateți 200 g de unt adăugând grișul, bateți încontinuu, apoi adăugați vanilia, coniacul, un pic de cacao, amestecați bine și dați la rece în frigider.
Bateți ouăle și cu un pahar de zahăr până la o spumă densă, adăugați smântâna, cacaua, laptele condensat, bicarbonatul de sodiu, amestecați bine, adăugați și făina.
Se încălzește cuptorul la 140 de grade, forma trebuie să fie unsă cu ulei și se toarnă jumătate din aluat. Dați la cuptor timp de jumătate de oră, iar cu al doilea blat repetați aceeași procedură.
Tăiați blaturile obținute în două, fiecare blat îl ungeți cu cremă și presărați cu nuci. Se mai poate folosi un blat întreg ca bază și se taie în două celălalt.
Pentru a prepara glazura…
Puneți pe foc la topit untul rămas, adăugați cacaua, 2 linguri de lapte și zahărul rămas, amestecați încontinuu, timp de 5-7 minute, apoi imediat decorați tortul.
Să le savurați cu plăcere!