Prăjitura cu pișcoturi și ciocolată albă este atât de gustoasă încât se topește în gură. Acest desert simplu, dar foarte cremos este ușor de preparat, fiind ideal pentru începător. Lista cu ingrediente și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.
Ingrediente pentru cremă:
- 1 litru lapte, 3 plicuri budincă de vanilie
- 6 linguri zahăr, 100 gr ciocolată albă
- 150 ml smântână dulce pentru frișcă
- 200 gr unt
Ingrediente pentru decor:
- 150 gr ciocolată albă
- 70 ml smântână dulce pentru frișcă
- 80 gr unt
În plus:
- 200 gr pișcoturi
- 300 ml lapte
- 1 lingură aromă de vanilie
Mod de preparare:
Punem laptele, praful de budincă și zahărul într-o oală, amestecăm ingredientele și așteptăm să fiarbă. Adăugăm ciocolata albă ruptă în bucățele și amestecăm bine până se topește complet.
Turnăm crema într-un castron, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească. După ce crema s-a răcit, o amestecăm cu un mixer și adăugăm untul feliat, la temperatura camerei. Amestecăm totul foarte bine.
Într-un alt castron, adăugăm smântâna dulce și o batem cu mixerul până se transformă într-o frișcă tare. Adăugăm frișca în crema de budincă și amestecăm bine.Amestecăm laptele cu aroma de vanilie și înmuiem fiecare pișcot în acest lichid.
Așezăm pișcoturile într-o tavă dreptunghiulară cu dimensiuni de 22 x 28 cm. Întindem crema peste pișcoturi și punem prăjitura la frigider.
Pentru a pregăti glazura, amestecăm ciocolata albă ruptă în bucățelecu smântâna dulce și untul feliat. Topim ingredientele în cuptorul cu microunde sau la bain-marie. Lăsăm glazura să se răcească, apoi o turnăm peste cremă.
Punem prăjitura la frigider peste noapte, iar a doua zi o putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!