Ingrediente:
- 500 g carne tocată
- 100 g orez
- 1 ou
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 200 g varză
- 2 linguri de pastă de tomate
- 1 linguriță piper negru
- 10 linguri ulei
- 1 linguriță boia
- 1 linguriță de usturoi
- 2 lingurițe de sare
- verdeață
- 800 ml apă
Mod de preparare:
1. Într-un bol, așezăm carnea tocată. Adăugăm oul, sarea, piperul, boiaua, ceapa uscată, usturoiul și amestecăm bine.
2. Într-un vas cu apă fierbine, adăugăm orezul.
3. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim ceapa tăiată mărunt.
4. Adăugăm morcovul dat prin răzătoare și amestecăm bine.
5. În vasul cu carnea tocată, adăugăm varza tăiată fidea și jumătate din amestecul de legume prăjite.
6. Adăugăm orezul, verdeața și amestecăm foarte bine.
7. În legumele rămasă, adăugăm sosul de roșii, apa, foile de dafin, sarea, boiaua, ardeiul gras, usturoiul și amestecăm foarte bine, pe foc mic.
8. Formăm chifteluțe din compoziția pregătită anterior. Le așezăm într-un ceaun, adăugăm sosul și gătim, pe foc mic, 30 de minute. La final, decorăm cu verdeață.