publicitate

Inelușe cu zahăr – o rețetă de fursecuri fragede, pe bază de chefir, care se topesc în gură – În ciuda denumirii acestora, aluatul fursecurilor nu conține deloc zahăr, inelele fiind doar presărate la exterior cu zahăr. Aceste prăjiturele se prepară ușor și rapid, din ingrediente accesibile, și fac deliciul oricărei pauze de cafea sau ceai.

Ingrediente:

  • 500 g făină de grâu
  • 250 ml chefir
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 100 g zahăr

Mod de preparare:

  • Chefirul, aflat la temperatura camerei, se amestecă bine cu oul, apoi se adaugă uleiul.
  • Amestecându-se constant, se adaugă făina cernută prin sită și praful de copt.
  • Se amestecă bine compoziția.
  • Când aluatul devine gros, se continuă frământarea cu mâinile.
  • Aluatul obținut trebuie să fie moale și elastic și să nu se lipească de mâini.
  • Se acoperă aluatul cu folie alimentară și se lasă la odihnit, la temperatura camerei, pentru 15 minute.
  • După 15 minute, aluatul se transferă pe suprafața de lucru, pudrată cu puțină făină, și se împarte în bucățele mici.
  • Fiecare bucățică de aluat se rostogolește, conferindu-i-se forma unui cilindru, apoi capetele cilindrului se lipesc între ele, astfel încât să se obțină un fursec în formă de inel.
  • Se procedează similar cu tot aluatul rămas.
  • “Inelele” obținute se presară pe o parte cu zahăr și se aranjează, cu partea îmbrăcată în zahăr în sus, într-o tavă tapetată, în prealabil, cu hârtie de copt.
  • Se coc fursecurile la o temperatură de 180 grade Celsius, pentru aproximativ 25 de minute.
  • După ce s-au făcut, se scot fursecurile din cuptor și se lasă câteva minute la răcit. Ulterior se transferă pe un platou și se servesc calde sau reci.
publicitate

Să le savurați cu drag!

publicitate