Trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta super delicioasa – este un tort de post, cu banane si ciocolata de post. Se face foarte usor si este perfect pentru zilele de post in care vrei sa mananci ceva dulce.
Ingrediente pentru blat:
- 150 gr zahar + 150 gr nuca macinata
- 250 ml apa minerala
- Putina sare, 7 linguri de faina
- 2 linguri de cacao, 1 praf de copt
Ingrediente pentru crema:
- 500 ml frisca lichida vegetala
- 2 banane
- 2 linguri cacao
Ingrediente sirop:
- 5 linguri de zahar, esenta de vanilie/lamaie/rom – dupa gust
- 200 ml apa
Pentru decor aveti nevoie de:
- 70 gr nuca macinata
- 1 banana
- 50 gr ciocolata de post
Mod de preparare:
- Incepem cu prepararea siropului pentru ca acesta trebuie sa se raceasca – se pune apa la foc cu zaharul si esentele dorite – se lasa cateva minute sa scada putin si se ia de pe foc
- Blatul – se amesteca nuca, zaharul, praful de copt, cacaoa, faina si putina sare si se amesteca cu apa minerala pana se obtine o compozitie omogena
- Se pune intr-o tava tapetata cu hartie si se pune la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 170 grade – se face testul cu scobitoarea inainte de a scoate blatul din cuptor
- Se insiropeaza blatul si se lasa pana se raceste complet
- Se pregateste frisca vegetala – se bate bine si se adauga cacaoa – crema trebuie sa fie tare. Se taie bananele in jumatate, pe lung, le pui pe blat, se acopera cu crema si se orneaza tortul cu ciocolata rasa/topita si felii de banane.
Daca vi se pare prea crescut blatul atunci il puteti taia pe jumatate, puneti o parte de crema intre blaturi si restul peste a 2a jumatate de blat.
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
Pofta buna!