Rețetă de ciorbă de perișoare a la grec – Este atât de delicioasă… numai așa o vei face de acum înainte! Pentru a pregăti această rețetă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
200 ml smântână de gătit
500 grame carne tocată amestec
200 ml lapte dulce
150 grame orez
1 morcov, 1 cartof mare
4 gălbenuşuri
ulei
un ardei capia
oţet, sare, piper
pătrunjel proaspăt
un praf de cimbru uscat
o ceapă mare
un păstârnac
Cum se prepară?
Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o cratita cu ulei incins pentru cateva minutele. Ulterior, adaugam un litri de apa si lasam sa fiarba. Amestecam apoi amestecam carnea cu sare, piper, cimbru si patrunjel tocat.
Dupa ce am amestecat bine, incepem sa formam perisoarele. Le punem in cratita cu apa si ceapa pentru a fierbe. In momentul in care sunt aproape fierte, punem in cratita morcovul ras, pastarnacul ras, cartoful si ardeiul taiate cubulete…
Lasam sa fiarba la un foc potrivit. La final, dupa ce a fiert totul, dregem ciorbita cu otet, sare, piper si galbenusurile amestecate cu laptele si smantana pentru gatit.
Lasam sa mai fiarba 60 de secunde, iar dupa acest timp orpim focul si adaugam verdeata tocata.
Poftă bună!