Ingrediente:
- 1.5 kg ardei gras dulce
- 2 l apă
- 1-2 linguri sare
- 1-2 linguri zahăr
- 3 linguri oțet
- 3-5 boabe piper negru
- 3-5 boabe ienibahar
- 2-3 foi de dafin
Mod de preparare:
1. Pentru început, spălăm ardeii pe urmă îi curățăm de semințe.
2. Repartizăm ardeii în borcane. Pe deasupra, adăugăm apa clocotită și îi lăsăm 15 minute.
3. Punem un vas cu apă la fiert. Adăugăm sare, zahăr, oțet, foi de dafin, piper negru și ienibahar. Aducem marinada până la punctul de fierbere.
4. Scurgem apa din borcane și adăugăm marinada pregătită anterior.
Să îi savurați cu poftă! Poftă bună!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă