Mulți oameni numesc acest tip de preparat – slănina maghiară – una dintre cele mai delicioase delicatese pe bază de slanina. Este greu de gasit in magazine si de cumparat (o slanina buna si dulce), dar acasa este destul de simplu de făcut. Trebuie doar să așteptați procesul de sărare și marinare.
Ingrediente necesare:
- 500 grame sare
- 1 kg de slanina
- 15 grame usturoi uscat
- 20 grame boia
- 10 grame boia iute
Mod de preparare:
Pentru prima sărare avem nevoie doar de sare. Punem untura in forma (eu am folosit o caserola din plastic) si o „ungem” pe toate partile si o lasam la loc racoros, sub folie, timp 3 zile.
Apoi o scoatem si curatam de toata sarea care a absorbit umezeala din untura. Bucata de slanina a devenita mai tare si mai ferma.
Luați sare nouă și puneti din nou slanina în ea. Închideți caserola cu un capac și puneți-o din nou la frigider timp de trei zile. Dupa 3 zile repetam procesul, acum slanina este sarata complet.
Dupa ce o curatam din nou de sare, la final se rostogolește în condimente. Din toate ingredientele facem o pasta. Pasta rezultată ar trebui să fie suficientă pentru întreaga bucată de slanina. Tapetăm folia, punem slanina pe ea și o frecăm pe toate părțile astfel incat sa fie perfect acoperita de condimente.
Înfășurați în mai multe straturi de folie și dați la frigider pentru 5 zile. Dupa acest timp, puteti taia felii subtiri si sa serviti la masa. Va doresc pofta buna!
Sfat: inainte de a incepe tot procesul, puteti fierbe slanina pentru 15-20 de minute.