publicitate

O reteta extraordinar de gustoasa care va va schimba parerea despre banalul ketchup.

  • 5 kg rosii
  • 3 kg capia
  • 3 kg gogosari
  • 2 radacini telina cu 2-3 frunze
  • 2 1/2 lingurite piper macinat
  • 1 lingurita enibahar
  • 2 lingurite boia dulce
  • 2 linguri hrean ras
  • 15 linguri zahar
  • 200 ml otet
  • 4-5 foi de dafin
  • 2 linguri sare
  • 3 linguri cimbru macinat
  • 4-5 catei de usturoi
  • optional ardei iute dupa gust
  1. Legumele se dau prin masina de tocat sau prin robotul de ucatarie si se pun la fiert impreuna cu restul ingredientelor. Se fierb la foc mic pana scade la jumatate. Din cand in cand se amesteca usor.
  2. Cat timp asteptam sa scada, ne relaxam cu o cafea aromata in fata, ne uitam la un film bun si, cu putin noroc, un masaj. In curand urmeaza partea mai putin placuta : se da prin sita sosul rezultat si se arunca cojile.
  3. Se toarna cald in sticle care se sterilizeaza.
    Felicitari! Camara dumneavoastra ascunde acum o bunatate de ketchup aromat 🙂
  4. Este ideal in sosurile cu rosii sau simplu, alaturi de friptura, mici etc

publicitate