Uneori nu ne dorim decât să pregătim un desert rapid care să fie și delicios. Atunci când nu avem prea mult timp la dispoziție, putem pregăti o prăjitură cu foi de napolitane. Este foarte gustoasă și ușor de preparat. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.
Ingrediente necesare:
- 450 ml lapte, 300 gr zahăr
- 250 gr unt, 100 gr ciocolată
- 500 gr biscuiți măcinați
- 100 gr nucă de cocos, 2 foi de napolitană
- 3 pachete biscuiți cu jeleu glazurați
Mod de preparare:
Punem laptele, zahărul, untul și ciocolata într-o cratiță pentru a se topi. Luăm apoi cratița de pe foc și turnăm amestecul de ingrediente topite peste biscuiții măcinați și nuca de cocos. Amestecăm totul cu un tel.Lăsăm amestecul să se răcească, astfel încât să nu topească ciocolata de pe biscuiții cu jeleu. Întindem jumătate din umplutură peste foaia de napolitană.
Punem biscuiții cu jeleu deasupra, cu partea glazurată orientată în jos.
Întindem umputura rămasă peste biscuiți și o acoperim cu o altă foaie de napolitană.
Apăsăm ușor foaia de napolitană cu palmele și punem peste prăjitură un tocător pentru a o presa.
Punem prăjitura la frigider pentru cel puțin 3-4 ore. Este de preferat să lăsăm prăjitura la frigider o noapte întreagă. A doua zi o putem tăia și servi împreună cu cei dragi. Poftă bună și spor la gătit!
Dacă ți-a plăcut rețeta noastră, îți recomand să o împărtășești și cu cei dragi. Sunt sigură că vor dori și ei să o încerce, pentru că este rapidă și delicioasă. În plus, nu necesită coacere!