Ingrediente necesare pentru a prepara această rețetă:
- 5-6 l apă
- 2 bucăţi pulpe de porc
- 1 rasol porc
- 500 g carne de porc
- 500 g carne de vită
- 1 kg cap de porc
- 1 ceapă
- 1-2 frunze de dafin
- 1-2 căţei de usturoi
- 5 boabe de cuişoare englezeşti
- 10 boabe de piper negru
- 1 linguriţă piper negru praf
Cum se prepară?
- Curăţăm bine carnea de porc (tăiem copitele dacă sunt), o spălăm cu apă rece şi o punem la fiert într-o oală mare.
- Fierbem carnea timp de 4,5 ore.
- După o oră, Înlăturăm spuma, micşorăm focul, adăugăm ceapa, frunzele de dafin , piperul negru, boabele de cuişoare acoperim cu un capac şi fierbem în continuare.
- Peste vreo 3 ore adăugăm 2 linguri de sare şi ammestecăm.
- Dăm căţeii de usturoi prin răzătoarea mică.
- Scoatem carnea şi o lăsăm să se răcească.
- Dezosăm carnea de oase şi o mărunţim.
- Împărțim uniform bucățile de carne în vasul în care vom face răcitura.
- Adăugăm piper negru măcinat şi usturoi.
- Adăugăm o lingură de sare în zeama obținută și o strecurăm de 2 ori.
- Adăugăm amestecul peste carne, pe urmă lăsăm răcitura la prins la loc rece.
Poftă bună!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă