Peștele copt în cuptor este întotdeauna foarte gustos! Astăzi, propun să coacem macrou dar voi puteti folosi orice peste. Iese suculent, delicat, cu o aromă uimitoare, iar întregul secret stă în sos. Simplu, accesibil și foarte gustos! Pregătiți-l pentru ca nu o să regretați!
Ingrediente:
- Macrou – 3 bucăți (500-600 g)
- Ceapă – 4 bucăți
- Piper negru măcinat – după gust
Sos de muștar:
- Muștar – 3 linguri
- Maioneză – 4 linguri
- Sos de soia – 5 linguri
Preparare:
Taie macroul dezghețat (fără cap și fără organe) în bucăți de aproximativ 2 cm lățime.
Îl transfer într-un castron și feliez ceapa de dimensiuni medii în jumătăți. Apoi separ ceapa cu mâinile și o presar peste pește.
Sos de muștar:
Într-un castron, pun muștarul, maioneza și adaug sosul de soia. Amestec bine până când devine o compoziție uniformă. Sosul iese destul de lichid.
Presar piper negru măcinat peste peste și ceapă după gust și torn sosul peste ele. Amestec bine și lasă-l să marineze timp de 20-30 de minute.
Apoi transfer peștele marinat cu ceapa într-o tavă de copt. Nu ung tava cu ulei și aranjez totul astfel încât bucățile de somon să stea pe ceapă.
Coaceți-l într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 25-30 de minute.
Servesc pestele cu ceapă, care iese nu delicioase, moderat crocantă, dar fără gustul usor iute al cepei.
Cred că un astfel de preparat poate fi ușor servit invitaților la o masă festivă. Încercați și împărtășiți rețeta cu mama sau prietena. Mult noroc și poftă bună!