Acasă Desert Prăjitură italiană cu mere, pufoasă, care va cuceri toți invitații

Prăjitură italiană cu mere, pufoasă, care va cuceri toți invitații

0
Prăjitură italiană cu mere, pufoasă, care va cuceri toți invitații

Rețeta care va cuceri toți invitații – Prăjitură italiană cu mere – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 200 g unt
  • 500 g făină
  • 4 lingurițe praf de copt
  • sare
  • 300 g zahăr
  • 4 ouă
  • 2 lămâi
  • 2 pachețele de zahăr vanilat
  • 150 ml lapte
  • 8 mere

Mod de preparare:

1. Într-un bol, cernem făina. Adăugăm praful de copt, sarea, zahărul și amestecăm foarte bine.

2. Într-un bol separat, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm untul și amestecul de făină. Mixăm bine, pe urmă adăugăm laptele și coaja de lămâie. Amestecăm până obținem un aluat moale și omogen.

3. Cu ajutorul unui cuțit, decojim și curățăm merele, pe urmă le tăiem cubulețe.

4. Tapetăm o tavă cu unt. Turnăm uniform jumătate din cantitatea de aluat, pe deasupra adăugăm merele pregătite anterior iar la final adăugăm aluatul rămas.

5. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Încearcă și… Prăjitură cu mere și blat pufos

O rețetă de nota 10 – Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 10 ouă
  • 400 g zahăr
  • 320 g făină
  • 2 kg mere
  • 4 linguri amidon
  • 4 lingurițe scorțișoară
  • sare
  • 10 ml suc de lămâie
  • 2 lingurițe zahăr vanilat
  • 60 g zahăr
  • 100 g unt

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul și amestecăm foarte bine.

2. Într-un bol separat, amestecăm făina cernută cu sare, pe urmă o adăugăm trepat în compoziția de ouă. Amestecăm cu ajutorul unui mixer până obținem o masă fină și omogenă.

3. Cu ajutorul unui cuțit decojim merele și le curățăm de semințe. Le tăiem bucățele pe urmă le amestecăm cu zahăr, scorțișoară și amidon. La final, adăugăm sucul de lămâie și amestecăm foarte bine.

4. Pe o tavă de copt tapetată cu unt, turnăm uniform o treime din cantitatea de aluat.

Pe deasupra, adăugăm uniform o parte din merele pregătite anterior.

5. Adăugăm restul de aluat iar pe deasupra adăugăm merele rămase. Tapetăm suprafața merelor cu unt topit și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 45 de minute.

Să o savurați cu drag – Poftă bună!