Mai e puțin și vom intra în sfântul Post al Paștelui, moment în care va trebui să renunțăm la mâncărurile de dulce și să ne apropiem cât mai mult de Dumnezeu.
Iată o rețetă minunată de chifteluțe mănăstirești! Preparate senzaționale, cu un gust pe care nu-l veți uita.
Pentru a obține aceste chifteluțe exact ca cele pregătite cu dragoste de măicuțele de la mănăstiri, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
2 căni cu fasole boabe,
2-3 felii de franzelă,
1 cană cu orez,
1 ceașcă cu ulei,
2 cepe,
5-6 căței de usturoi,
1 morcov,
1 păstârnac,
2 frunze de dafin,
1 legătură de mărar,
1 legătură de pătrunjel,
50 g făină,
sare, cimbru (dupa gust).
Mod de preparare:
Fierbeți fasolea după cum procedați în mod obișnuit. După ce schimbați prima apă, puneți morcovul, păstârnacul și ceapa, toate tocate, apoi adăugați frunzele de dafin și puneți sare cât doriți. Când observați că fasolea este bine fiartă, scurgeți de zeamă, dar nu o aruncați.
Puneți fasolea în bol și adăugați pâinea, care în prealabil a fost înmuiată în zeama de la fasole și adăugați usturoiul pista, cimbru, mărarul și pătrunjelul tocate fin. Amestecați totul bine și dați prin mașina de tocat.
Modelați compoziția sub forma unor chifteluțe, dați prin făină și prăjiți în ulei foarte bine încins. Restul de zeamă o puteți folosi pentru a prepara garnitură de orez.
Poftă bună!