Ingrediente:
- 1 kg mere
- 4 ouă
- 400 g zahăr
- 400 g făină
- 5 linguri apă
- 5 linguri ulei
- 2 linguri zahăr
- coaja de lămâie
- esențe
- sare
- 1 lingură unt
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, decojim merele și le curățăm de semințe. Așezăm merele într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
2. Pe deasupra, adăugăm zahărul și untul. Punem merele la cuptor la temperatura de 180 de grade, până se caramelizează.
3. Pentru aluat, se separă gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile cu sare. Adăugăm siropul de zahăr și mixăm până la omogenizare.
4. Adăugăm gălbenușurile, uleiul, esența și coaja de lămâie. Treptat, adăugăm făina și amestecăm foarte bine.
5. Scoatem merele din cuptor iar pe deasupra, turnăm aluatul pregătit anterior. Punem merele înapoi în cuptor și le coacem până se rumenesc frumos.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!