Daca ar fi dupa mine, as pune nuca de cocos in fiecare prajitura ce as face-o. Este preferata mea si mi se pare ca da o savoare exelenta prajiturilor. Pentru ca ne gandim la iubitorii de nuca de cocos dar care tin post, le prezentam o reteta de rulada cu nuca de cocos.
Ingrediente:
- 3 linguri de gem, 500 gr biscuiti, 200 gr margarina
- 3 linguri cacao, 1 lingurita de cafea instant
- 100 gr zahar, 200 gr nuca de cocos rasa
- Esenta de rom, 200 gr zahar pudra
Mod de preparare:
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
- Amestecati 1 pahar cu apa cu zaharul si cafeaua, adaugati cacaoa, gemul si amestecati pana se omogenizeaza.
- Biscuitii se maruntesc in blender sau ii zdrobiti cu un sucitor – se amesteca cu 2 linguri de nuca de cocos si siropul de cafea – se omogenizeaza bine – daca amestecul este prea uscat se mai adauga apa
- Compozitia rezultata se imparte in 2 si se intinde pe folie de plastic – se fac 2 foi (dreptunghiulare)
- Prepararea cremei – se adauga 100 gr nuca de cocos, zaharul pudra si margarina si se amesteca pana se omogenizeaza bine – crema rezultata se imparte in 2 si se intinde peste foile de biscuiti
- Trebuie sa stea la frigider macar 2 ore inainte de servire
Pofta buna!