Prăjitura Kinder cu două tipuri de cremă nu lipsește niciodată de pe masa noastră atunci când sărbătorim ziua de naștere a unui membru al familiei. Este ușor de preparat și are un gust sărbătorit. Nu doar copiii, ci și adulții sunt înnebuniți după acest desert.
Ingrediente pentru blat:
- 8 albușuri, 8 linguri zahăr
- 8 linguri făină
Ingrediente pentru cremă de gălbenușuri:
- 8 gălbenușuri, 180 gr zahăr
- 2 plicuri budincă de vanilie, 3 linguri amidon
- 1 litru lapte, 250 gr unt
- 100 gr ciocolată
Ingrediente pentru crema cu frișcă:
- 2 plicuri frișcă cu gust de ciocolată
- 2 plicuri frișcă
- 600 ml lapte rece
Ingrediente pentru decor:
- 50 ml smântână dulce pentru frișcă
- 50 gr ciocolată
- Alune prăjite și tocate
Mod de preparare:
Mai întâi pregătim blatul și începem prin a bate albușurile până obținem o spumă tare. Adăugăm treptat zahărul și continuăm să amestecăm. Spuma de albușuri trebuie să fie lucioasă și tare, astfel încât dacă întoarcem vasul invers să nu cadă.
Adăugăm făina de grâu și amestecăm totul cu un tel.Întindem amestecul obținut într-o tavă dreptunghiulară de 24 x 37 cm tapetată cu hârtie de copt. Coacem blatul timp de aproximativ 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade. Lăsăm blatul să se răcească în cuptor, apoi îl așezăm pe o tavă.
Pentru a prepara crema de gălbenușuri, amestecăm gălbenușurile de ou cu zahărul, praful de budincă, amidonul și 200 ml de lapte. Turnăm restul de lapte într-o cratiță și-l punem la fiert.
Când laptele fierbe, adăugăm amestecul de ingrediente pregătit anterior și gătim, la foc mediu, până se îngroașă. De îndată ce luăm crema de pe foc o împărțim în 2 părți egale.Într-o parte adăugăm ciocolata ruptă în bucățele și amestecăm până se topește complet. Acoperim ambele creme cu folie alimentară și le lăsăm să se răcească.
După ce cremele s-au răcit, le amestecăm pe fiecare în parte cu mixerul, apoi adăugăm câte 125 gr de unt tăiat cubulețe. Amestecăm bine.
Folosind două linguri, aplicăm cremele alternativ peste blatul copt, astfel încât să obținem o prăjitură ca o tablă de șah.Punem prăjitura la frigider și pregătim cealaltă cremă.
Batem praful de frișcă cu 300 ml de lapte rece până obținem o frișcă fermă. În același mod pregătim și frișca cu gust de ciocolată.Aplicăm cele două tipuri de frișca peste crema, folosind un pos. Este foarte important ca atunci când aplicăm crema să o punem pe culoarea opusă.
Punem prăjitura la frigider și pregătim glazura.
Încălzim smântâna dulce la foc mic apoi o turnăm peste ciocolata ruptă în bucățele. Amestecăm până când ciocolata se topește complet. Turnăm ganache-ul rezultat într-o pungă pe care o punem la un capăt. Decorăm prăjitura cu ganache de ciocolată și presărăm alune prăjite și tocate deasupra.Punem prăjitura la frigider peste noapte. A doua zi o putem tăia și servi. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!