Semiluna cu nuca este o prajitura pe care am gustat-o cu totii in copilarie. Usor de preparat, acest desert este pe placul tuturor. Indiferent ca vreti sa le faceti o bucurie copiilor sau vreti sa va surprindeti colegii, acest desert este aliatul dumneavoastra.
Pentru pregatirea blatului avem nevoie de:
- 200 grame de zahar
- 4 oua, 1-2 linguri de cacao
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 300 grame de faina alba
- 150 grame de nuca
- 1 praf de copt
- Zahar pudra (pentru ornat)
Ingrediente pentru crema:
- 6 galbenusuri, 100 gr de zahar pudra
- 1 zahar vanilat
Ingrediente pentru crema de nuci:
- 100 ml de lapte, 150 gr de nuci macinate
- 100 gr de ciocolată (poate fi inlocuita cu cacao – 2-3 linguri)
- 200 gr de unt, 1 fiola de esenta de rom
- 130 gr de zahar
Mod de preparare:
Incepem prin a mixa ouale cu zaharul pana cand acesta se va topi si vom obine o compozitie cremoasa. Se adauga uleiul si se amesteca, punem faina si praful de copt, cacaoa si nuca si continuam sa mixam pana vom obtine un aluat care va curge.
Folosim o tava tapetata cu hartie de copt si turnam compozitia uniform pe toata suprafata. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 40 minute la o temperatura de 180 grade. Va puteti folosi de testul scobitorii pentru a vedea cand prajitura este gata (daca scoateti scobitoarea umeda inseamna ca prajitura mai trebuie lasata la cuptor iar daca este uscata inseamna ca prajitura s-a copt).
Crema – se bat galbenusurile cu zaharul pudra si vanilat pana devin cremoase si se pune peste blatul copt – se da la cuptor pentru 10 minute.
Crema de nuci – se fierbe laptele cu zaharul iar cand incepe sa se dizolve zaharul, se adauga untul taiat cuburi, ciocolata (sau cacao, dupa caz) si se amesteca. Cand ciocolata este topita, se adauga nuca macinata si esenta. Se amesteca si se ia de pe foc – cand este rece, se toarna peste blat.
Se orneaza cu nuca si se pune la frigider macar 1-2 ore. Se pudreaza cu zahar si decupati prajitura in forma de semiluna folosind un pahar.
Pofta buna!