
Recunosc, îmi plac deserturile simple și rapide, care se fac ușor. Unul dintre deserturile mele preferate este prăjitura cu budincă de vanilie. Are un gust minunat și este ușor de preparat. Încearc-o și tu!
Ingrediente pentru aluat:
- 5 ouă, 4 linguri zahăr
- 4 linguri ulei, 3 linguri lapte
- 5 linguri făină, 1/2 pliculeț praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente pentru sirop:
- 3 linguri zahăr
- 200 ml apă
- 1-2 linguri rom
Ingrediente pentru cremă:
- 1 litru lapte
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 8 linguri zahăr
- 360 gr smântână
În plus:
- Ciocolată rasă
Mod de preparare:
Mai întâi ne ocupăm de blat, așa că separăm albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile spumă folosind un mixer. Separat, batem gălbenușurile cu zahărul, zahărul vanilat, uleiul și laptele. Adăugăm apoi făina de grâu și praful de copt și amestecăm ușor cu o spatulă sau o lingură de lemn.
În cele din urmă, adăugăm spuma de albușuri în amestecul de gălbenușuri. Amestecăm bine și turnăm aluatul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coacem aluatul timp de aproximativ 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade C.
Pregătim siropul, așa că amestecăm apa cu zahărul și romul. Turnăm siropul peste blatul copt.
Amestecăm praful de budincă cu zahărul și 200 ml de lapte. Laptele rămas îl turnăm într-o cratiță și-l punem pe aragaz, la fiert. Când laptele fierbe, adăugăm budinca și amestecăm până se îngroașă. Luăm budinca de pe foc și adăugăm imediat smântâna.
Amestecăm bine și întindem crema obținută peste blatul însiropat.
Presărăm deasupra ciocolată rasă, apoi punem prăjitura la frigider pentru cel puțin două ore. Poftă bună și spor la gătit!