În rândurile de mai jos vei găsi o rețetă simplă de batoane de cartofi pentru micul dejun. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru a pregăti aceste batoane delicioase. Încearcă-le și bucură-te de gustul lor deosebit.
Ingrediente necesare:
- 4 cartofi, 1 ou
- 1 linguriță sare, 1 linguriță piper negru măcinat
- 3-4 fire de pătrunjel, 1/2 cană făină de grâu
- 1 bol mic de brânză cheddar rasă
În plus:
- Ulei de floarea soarelui (pentru prăjit)
Mod de preparare:
Decojim cartofii, îi tăiem în mai multe bucăți și îi punem la fiert într-o oală cu apă. După ce cartofii au fiert, îi transferăm într-un bol, adăugăm sare, piper și pătrunjel tocat mărunt. Zdrobim cartofii cu un zdrobitor de legume.
Adăugăm apoi oul și începem să frământăm, adăugând treptat făină de grâu. La final, adăugăm brânza Cheddar rasă apoi amestecăm din nou.
Luăm bucăți din aluatul obținut și formăm batoane lungi.
Punem ulei de floarea soarelui într-o tigaie, iar când se încinge, începem să prăjim batoanele de cartofi până se rumenesc. După ce uleiul s-a înfierbântat, dăm aragazul la foc mediu.
Când scoatem batoanele de cartofi din tigaie, le punem pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Putem servi aceste batoane de cartofi la micul dejun, dar și în alte momente ale zilei.
Sunt atât de gustoase, încât copiii le vor iubi și nu vor mai dori să sară peste micul dejun. Dacă ți-a plăcut această rețetă îți recomand să o împărtășești și cu prietenii tăi care iubesc să gătească. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!