prajitura zmeura cacao
publicitate

Prajitura cu cacao și zmeura este foarte ușor de preparat și are un gust delicios. Poate fi consumată chiar și în zilele de post, deoarece nu contine lactate și ouă. O prepar frecvent pentru ca soțul și copiii mei iubesc acest desert. Incearca-l si tu dacă vrei sa te rasfeti cu un dulce deosebit. Gasesti reteta în randurile de mai jos.

Ingrediente pentru blat:

  • 50 gr cacao
  • 60 ml ulei de nuca de cocos
  • 12 curmale fără sâmburi
  • 300 gr caju

Ingrediente pentru umplutura:

  • 125 ml sirop de artar
  • 250 gr zmeura, 25 gr faina de cocos
publicitate

Ingrediente pentru glazura:

  • 60 ml ulei de nuca de cocos
  • 80 ml sirop de artar
  • 35 gr cacao

Mod de preparare:

Ne ocupam mai intai de blatul de cacao. Combinam toate ingredientele (cacaoa, uleiul de cocos, curmalele și caju-ul) într-un castron.

Amestecăm bine pentru a obține o compoziție compactă. O punem la frigider pentru aproximativ 15 minute, după care o scoatem și o intindem intr-o tava.

Pregătim umplutura. Punem într-un blender zmeura, siropul de artar si faina de cocos. Amestecăm bine pentru a se combina ingredientele. Turnam umplutura obtinuta peste blatul de cacao din tava. O intindem uniform.

Pregătim glazura de cacao. Combinăm ingredientele (uleiul de cocos, siropul de artar si cacaoa) si aplică amestecul obtinut peste umplutura de zmeura. Nivelam bine și punem prăjitura la frigider.

O lăsăm la frigider pentru cel puțin 3 ore. Ar fi bine sa o lăsăm la frigider o noapte întreaga. A doua zi o putem tăia și servi impreuna cu cei dragi. Pofta buna și spor la gătit!

publicitate