Acum cateva zile am postat o reteta de sarmale de post cu ciuperci iar o doamna draguta a dorit sa impartaseasca cu noi reteta ei de sarmale de post cu ciuperci si stafide. Asa ca va las si pe voi sa o cititi si sa o gatiti.
Ingrediente:
- 100 gr stafide galbene, 50 foite de varza murata
- 500 gr ciuperci, 500 gr ceapa galbena, 300 gr orez
- 1 morcov, 50 ml ulei
- Sare, piper
Mod de preparare:
- Stafidele trebuie oparite si stoarse bine de apa si procedam la fel si cu ciupercile dupa care le tocam marunt
- Ceapa se toaca marunt iar orezul se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat in apa calda timp de 15 minute
- Morcovul se da pe razatoare, se amesteca toate ingredientele (nu se calesc), se adauga sare si piper, uleiul si putem modela sarmalele
- In cratita in care vom fierbe sarmalele, adaugam putin marar si niste cotoare de la foile de varza sau varza tocata marunt
- Asezam sarmalele, punem apa calda in care am dizolvat cam 2 linguri de bulion. Apa trebuie sa depaseasca putin sarmalele, se mai adauga un strat de varza tocata si cateva frunze de varza.
- Se fierbe la foc mic aproximativ 1 ora jumatate, la foc mic. Daca apa scade prea tare in timpul fierberii, se mai adauga apa pe parcurs.
Pofta buna!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă