Astăzi vă împărtășesc rețeta de placinte cu branza, a bunicii mele. Acestea sunt moi și pufoase, placintele mele preferate cu umplutură de brânză. Vor fi, fără îndoială, pe placul tuturor și vă vor surprinde plăcut cu gustul lor excelent.
Pentru a le pregati nu sunt necesare abilități speciale iar branza din umplutura poate fi inlocuita cu orice altceva va place mai mult – gem, dulceata, branza sarata, magiun, mere, ciocolata etc.
Ingrediente:
- Lapte – 200 ml + 1 lingura pt uns
- Zahăr – 80 g
- Zahar pudra – 2 linguri
- Ou – 2 buc
- zahăr vanilat – 1 linguriță
- unt – 40 g
- sare – 0,5 linguriță
- branza de vaci – 250 g
- făină – 410 g
- Drojdie uscată – 6 g
- Ulei de floarea soarelui – 20 ml
Preparare:
Mai întâi, separam un ou în gălbenuș și albuș, le punem în boluri separate. Incalzim laptele, se adauga 1 lingură zahăr granulat, drojdie uscată și 3 linguri de făină. Se amestecă produsele până la omogenizare și se lasă la odihit 10-15 minute.
În primul rând, topește 20 g de unt și lasă-l să se răcească complet. Apoi spargeți un ou în unt și turnați zahăr vanilat, sare și adăugați încă o lingură de zahăr. Acest amestec cremos trebuie amestecat până la omogenizare.
Se toarnă compozitia de lapte-făină în amestecul de ouă și se amestecă până la o consistență omogenă. Apoi turnați acolo 400 g de făină cernută și frământați aluatul timp de 5 minute. Se unge cu ulei un recipient adanc si se pune aluatul acolo, se lasa cam 40 de minute.
Pentru a face umplutura, trebuie să amestecăm brânza, 80 g zahăr granulat, 1 linguriță zahăr vanilat, 20 g unt și albusul.
Cand aluatul este gata, il impartim in 5 parti egale si formam niste bile de aluat. Acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați încă 10 minute. Întindem fiecare bila la un diametru de 24 cm și o împărțim în două semicercuri. Cu ajutorul unui cuțit, facem tăieturi în diagonală până la jumătate din semicerc, asigurându-ne că sunt paralele.
Punem umplutura de branza in partea fara incizii si o rulam intr-o forma de „rulada”.
Cand sunt gata toate placintele, le punem in tava, pe hartia de copt si așteptăm 10 minute, în timp ce amestecam gălbenușul cu 1 lingură de lapte. Ungem placintele si le punem in cuptor, la 180 grade, timp de 25 de minute.
Drept urmare, vom obtine placinte delicioase cu umplutură de brânză, care pot deveni un răsfăț bun pentru oaspeți. Pentru un aspect mai apetisant, pudrati cu zahar. Pofta buna!