Crenvursti in aluat

Astăzi îți recomand să-ți surprinzi familia cu un hot dog diferit. Folosind rețeta de mai jos vei reuși să obții cel mai gustos hot dog la tavă. Ingredientele și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.

Ingrediente pentru aluat:

  • 4 ouă, 60 gr unt
  • 1 linguriță sare, 500 ml lapte cald
  • 10 gr drojdie uscată, 80 gr zahăr
  • 700 gr făină de grâu

Ingrediente pentru umplutură:

  • 14 crenvurști, 6 roșii tăiate în felii
  • 14 felii cașcaval
  • 100 gr mozzarella rasă

Mod de preparare:

Adăugăm într-un blender laptele, drojdia uscată, zahărul, untul, 4 ouă (păstrăm un gălbenuș pentru a unge aluatul), sarea și amestecăm foarte bine.Crenvursti in aluat retetaTurnăm amestecul obținut într-un bol, adăugăm făina de grâu, puțin câte puțin și amestecăm până când obținem un aluat lipicios.

Ungem o tavă cu ulei de floarea soarelui, adăugăm aluatul în ea și îl întindem. Înainte de a întinde aluatul, ne ungem mâinile cu puțin ulei.Aluat crenvurstiAcoperim aluatul cu un prosop curat sau o folie alimentară și-l lăsăm să se odihnească, până își dublează volumul. Luăm fiecare crenvurști și-l învelim într-o felie de cașcaval. Așezăm peste aluat feliile de roșii, astfel încât să formăm în total 7 rânduri.Crenvursti aluat cu rosiiPe fiecare rând, așezăm câte doi crenvurși înveliți în cașcaval, îi apăsăm ușor astfel încât să se scufundă în roșie. Crenvursti aluat mod preparareUngem aluatul cu gălbenuș de ou și presărăm deasupra mozzarella. Crenvursti cu cascavalBăgăm tava în cuptorul preîncălzit la 220 grade și coacem crenvurștii în aluat timp de aproximativ 30 de minute. După ce s-a copt, scoatem tava din cuptor și așteptăm să se răcească. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!Crenvursti cu cascaval la cuptor