Imi place foarte mult sa pregatesc taitei de casa pentru ca ii fac foarte usor, nu contin tot felul de chimicale si prostii iar gustul supei este total diferit fata de cea preparata cu taitei din comert.
Folosesc doar oua de tara pentru ca dau taiteilor o culoare mai frumoasa dar puteti folosi si oua din comert, fara nici o grija.
Ingrediente pentru aluat:
- 400 g făină
- 3 ouă (preferabil de casă)
- 1/2 linguriță sare
Mod de preparare:
Prepară aluatul din făină, ouă și puțină sare și împarte-l în două părți. Întinde fiecare parte a aluatului subțire folosind un sucitor, presară cu făină și lasă aluatul să se usuce.
Odată uscat, rulează aluatul și taie-l în tăiței subțiri folosind un cuțit. Mama m-a învățat să-i tai cu un cuțit mare.
Lasă tăițeii pregătiți să se usuce pe blatul de lucru până a doua zi. Depozitează-i într-o cutie de carton sau punga de hârtie. La gătit, fierbe tăițeii în supă timp de 6-7 minute.
Poftă bună!
Sfaturi pentru tăiței de casă
Folosește ouă proaspete: Ouăle de casă sau cele foarte proaspete conferă tăițeilor o textură și un gust mai bune.
Frământă aluatul bine: Asigură-te că frămânți aluatul până devine neted și elastic. Acest lucru poate dura 10-15 minute, dar va face tăițeii mai uniformi și mai ușor de lucrat.
Lasă aluatul să se odihnească: După frământare, lasă aluatul să se odihnească timp de 30 de minute acoperit cu un prosop curat. Acest pas ajută la relaxarea glutenului și face aluatul mai ușor de întins.
Întinde aluatul subțire: Folosește un sucitor pentru a întinde aluatul cât mai subțire posibil. Tăițeii de casă sunt de obicei mai groși decât cei din comerț, dar încearcă să-i faci cât mai subțiri pentru a se găti uniform și rapid.