Gogoși pe bază de iaurt – Rețeta este moștenire de la mama și îmi aduce aminte de gustul copilăriei – Am găsit această rețetă în caietul cu rețețe al mamei mele…
Un desert dulce și aromat, îndrăgit de foarte mulți prieteni… Nu mai zic de soțul meu și de copii… Sunt topiți după aceste gogoșici…
În opinia mea, secretul gogoșilor pufoase constă în timpul de dospire, foarte important pentru ca aluatul să devină pufos, fraged… Pentru a pregăti gogoșile după această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare
- 250 ml iaurt
- 1 ou
- 10 g drojdie uscată
- 750 g făină
- 1 linguriță zahăr
- 150 ml apă
- 1 lingurță sare
- 1 lingură ulei
Cum se prepară?
1. Încălzim puțin iaurtul și adăugăm zahărul și drojdia uscată. Lăsăm deoparte pentru aproximativ 20 de minute.
2. Într-un bol separat, amestecăm sarea, oul, uleiul și apa. Adăugăm compoziția de iaurt și amestecăm foarte bine…
3. Adăugăm treptat făina cernută și amestecăm până când obținem un aluat moale și pufos. Se lasă la crescut, la loc călduț, timp de 60 minute…
4. Întindem coca într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui pahar, decupăm cerculețe de aluat…
5. Pregătim o tigaie adâncă cu ulei încins. Prăjim gogoșile în baie de ulei până când capătă o culoare aurie… Sunt gata atunci când se ridică la suprafață…
Cu ajutorul unei spatule, le scoatem din tigaie și le așezăm pe un prosop de bucătărie, pentru a absorbi excesul de ulei…
Se adăuga zahăr pudră și se servesc calde.
Simplu și bun! Nu bun… delicios! Poftă bună!
Dacă v-a plăcut rețeta, nu uitați să o trimiteți și prietenilor de pe rețelele sociale. Cu siguranță le vor îndrăgi și ei… Gătiți cu spor!