Ingrediente:
- 1 kg file de curcan
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță coriandru
- 1 linguriță paprika
- 1 kg file de curcan
- 1 linguriță oregano
- 3 căței de usturoi
- 1 linguriță busuioc
- 1 l apă
- 1 linguriță muștar
Mod de preparare:
- Într-un bol, adăugăm apa, adăugăm sare și amestecăm bine. Adăugăm carnea de curcan și o ținem la frigider 2-3 ore.
- Într-un bol separat, adăugăm mustarul, oregano, paprika, coriandru și uleiul de floarea soarelui. Amestecăm până obținem o pastă omogenă.
- Scoatem carnea din frigider și o stergem cu un prosop de bucătărie. Cu ajutorul unui cuțit, facem câteva tăieturi în carnea pe care le vom umple cu usturoiu mărunțit.
- Tapetăm fileiul cu marinada pregătită anterior.
- Așezăm carnea într-o tavă unsă cu ulei și coacem fileul la temperatura de 220 de grade Celsius timp de 35-40 de minute. Recomandarea noastă este să nu deschideți ușa cuptorului pe toată durata coacerii.
- Deoarece nu am folosit folie de aluminiu sau hârtie de copt, fileul a căpătat o crustă aurie iar carnea a ieșit crocantă și suculentă.
Să aveți poftă!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă